27 Temmuz 2012 Cuma

Unity 3D İnceleme

Giriş:
     Merhaba değerli genç oyun yapımcıları,
 Sizlere kullanacağımız oyun motorunun incelemesini yazmış bulunmaktayım :),bu yazımızda Unity 3D hakkında bilgiler edineceğiz ve,ne olup ne olmadığını tartışacağız.



Unity 3D:
     Yılımızın oyunlarının,grafikerine ulaşabilen,ücretsiz/ücretli yazılımı bulunan müthiş bir 3B platformlu oyun motoru.Birçok fonksiyonu bulunur,kullanıcılarına kolaylıkla,istedikleri oyunu yapabilmekte yardımcı olur.Görsel bir görünüme sahiptir,Unity atmosferinde sıkılmadan projelerinizde ilerleme kaydedebileceğiz.


Unity 3D Ekstra Fonksiyonlar:
      Sadece tek bir özellikle tabiki bir oyun yapamayız,Unity bizler için Mono Develop,animator gibi bir çok özellik tanımış.Scriptlerimizi kolaylıkla yazabilecek ve oyun objelerimize tanıtabileceğiz.Kolay bir kullanımı olan animator sayesinde 3B objelerimize istediğimiz hareketleri kazandırabileceğiz.Asset Store sayesinde online olarak,diğer Unity kullanıcılarının paylaşımlarını anında projemize ekliye bileceğiz.


  • Grafikler:
     Grafikler,günümüz oyunları arasında bulundurlabilinir,gerçekci gölgelendirme ve ışıklandırmalara sahip,ve gerçekten güzel bir optimizasyon var,bu sayede,grafikler ekran kartını fazla zorlamıyor.


  • Fizik Sistemi:
      Güzel bir fizik atmosferine sahip,gerçeği aratmıyor diyebilirim,sizlere sunacağım fizik testi ile sizde yorumlaya bilirsiniz genç oyun yapımcıları.


 

Unity3D Physics Test from datadreamer on Vimeo.

Işıklandırma:
       Görsel şölen yaratan ışıklandırma sistemi,Unity'nin en büyük silahlarından biri diyebilirim,atmosferi en yüksek seviyeye ulaştıran ışıklandırma sistemi ile,grafiklerinize can katabilirsiniz.







Batuhan Erdoğan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder